۱۹ خرداد ۱۳۹۲، ۸:۳۲

رابطه مشارکت در انتخابات با قدرت و وحدت ملی/ تاثیر مشارکت در کاهش فشارها و حل موضوع هسته ای

رابطه مشارکت در انتخابات با قدرت و وحدت ملی/ تاثیر مشارکت در کاهش فشارها و حل موضوع هسته ای

یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: اگر مشارکت مردم در انتخابات بالا باشد می تواند تأثیر بسزایی در ابعاد منطقه ای و بین المللی از بعد روانی وعملیاتی در حل پرونده هسته ای و کاهش فشار تحریم ها بر ایران داشته باشد.

دکتر مهدی مطهرنیا استاد دانشگاه آزاد واحد تهران شمال و کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اینکه رابطه مشارکت سیاسی و اجتماعی مردم با وحدت و انسجام ملی کشور چیست، گفت: وحدت سیاسی مردم پایه قدرت ملی را در هر نظام حکومتی به خود اختصاص می دهد. بی تردید اگر بخواهیم بنیادهای قدرت را از بنیان های قدرت منفک کنیم و آنها را از یکدیگر تمیز دهیم باید بر این نکته تأکید داشته باشیم که بنیاد اصلی قدرت وحدت ملی است و به طبع این وحدت ملی مشارکت مدنی مردم در فعالیت های سیاسی است.

این تحلیلگرمسائل سیاسی تصریح کرد: به بیان دیگر اگر پایه قدرت مدنی مردم در وحدت و اتحاد و همدلی مردم با یکدیگر در قالب های متعدد معنی پیدا کند و این وحدت و همدلی زمانی تعریف عملیاتی پیدا می کند و از زاویه نظری خارج و به میدان عملیاتی می آید که مشارکت سیاسی مردم را در یک جامعه مدنی رقم بزند. فلذا من بر این باورم که بنیاد قدرت ملی یک کشور را وحدت ملی و مشارکت مردمی در یک جامعه تعریف شده ملی به خود اختصاص می دهد و دیگر نمودهای قدرت، نماها و بنیان های قدرتی هستند که بر این پایه استقرار پیدا می کنند. هر گونه  قدرت و توانی بدون وجود این پایه سست  شده و لاجرم غیر قابل اتکاء خواهد بود.

وی در مورد اینکه مشارکت سیاسی و اجتماعی مردم چه تأثیری بر قدرت ملی و بین المللی کشور دارد هم تصریح کرد: به هر ترتیب وقتی پایه و بنیاد قدرت ملی را اتحاد و مشارکت مدنی مردم در فراز و فرودهای سیاسی در یک جامعه ملی معرفی می کنیم هر چقدر این اتحاد و مشارکت در جامعه ملی افزایش بیشتری پیدا کند موجب تزاید قدرت و به طبع تزاید قدرت، افزایش قدرت مانور برای رسیدن به اهداف تعریف شده ملی در بعد بین المللی و منطقه ای خواهد بود.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: همچنین در صحنه سیاست داخلی توانایی یک دولت یا حکومت را برای برآورده ساختن نیازهای واقعی و خواسته های حقیقی یک ملت افزایش می دهد از این منظر باید بدانیم چه در سطح سیاست داخلی و چه در سطح منطقه ای و بین المللی هر چه وحدت و مشارکت ملی مردم بیشتر باشد توانایی و قدرت ملی برای دستیابی به اهداف تعریف شده آن جامعه افزایش بیشتری پیدا خواهد کرد و بدین ترتیب سرعت و شتاب بیشتری در پشت پرده داشتن صالح ها و رسیدن به موفقیت ها ایجاد خواهد شد.

مطهرنیا در مورد تأثیر مشارکت بالای مردم در انتخابات پیش رو در امنیت ملی چیست هم اظهار داشت: مشارکت بالای مردم در مرحله نخست نمایانگر فرهنگ غنی سیاسی مردم ایران خواهد بود. ملت ایران این نکته را دریافته است که تنها از طریق انتخابات و دست به دست شدن آزاد قدرت در ساحت انتخابات است که می توانند فعالیت های مدنی خود را سازماندهی کرده و طبقات گوناگون اجتماعی در درون این فعالیت های مدنی با کارکردهای سیاسی به اهداف سیاسی طبقاتی خود از یک سو و به طیع به اهداف تعریف شده ملی خود از سوی دیگر دست پیدا می کنند.

وی افزود: تمام گروه ها، جناح ها و احزاب سیاسی، همچنین لایه های گوناگون طبقاتی، اقشار گوناگون در این ناحیه ملی این نکته را آرام آرام دریافته اند که تنها از طریق انتخابات و شرکت در یک فعالیت تعریف شده مشارکتی در صحنه سیاسی است که می توانند نقل و انتقال قدرت در چارچوب قانون را رقم زده و بدین ترتیب زمینه ساز و زمینه پرور دستیابی به اهداف تعریف شده خود در لایه بندی گوناگون و در لایه بندی حیات سیاسی اجتماعی خود باشد.  

مطهرنیا افزود: لذا هر چقدر این مشارکت بیشتر باشد ضمن آنکه قدرت و توان ملی را افزایش می بخشد نمایانگر بالا رفتن فرهنگ سیاسی و جامعه پذیری سیاسی در فرهنگ ایران پس از انقلاب اسلامی خواهد بود.

وی در مورد اینکه چه نکات و مسائلی باعث شده که این دوره از انتخابات اهمیت مضاعف ملی و بین المللی داشته باشد هم عنوان کرد: از منظر ملی بعد از وقایع سال 88 اولین انتخابات ریاست جمهوری است که رقم می خورد و این انتخابات ریاست جمهوری در بافت موقعیتی شکل می گیرد که دولت دهم با چالش بسیار جدی و انتقادهای بسیار شدید از سوی جناح های گوناگون سیاسی و حتی حامیان خود در جبهه اصولگرایان می باشد و لذا ورود مردم و مشارکت رو به تزاید مردم در انتخابات خواهد توانست از نظر ملی جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در نقل و انتقالا قدرت در یک مانور سیاسی مسالمت آمیز به نمایش بگذارد.

وی تصریح کرد: این در حالی است که از جنبه منطقه ای و بین المللی هم اجماع منطقه ای و بین المللی تحت مدیریت ایالات متحده آمریکا بر علیه جمهوری اسلامی ایران در دور دوم ریاست جمهوری اوباما افزایش یافته و لایه بندی شدید تحریم ها بر علیه جمهوری اسلامی ایران به گونه ای پیش رفته است که 8 کاندیدای ریاست جمهوری در مناظره انتخاباتی، همگی به این نکته اشاره دارند که نمی توان تحریم های بین المللی بر علیه جمهوری اسلامی را که برخاسته از مدیریت ایالات متحده آمریکا است به زعم رئیس جمهور دهم و بعضی از افراد دیگر کاغذ پاره ای پنداشت. لذا اگرمشارکت مردم در حد تزاید و روبه افزایش خود به نمایش گذاشته شود به هر تقدیر می تواند تأثیر بسزایی در ابعاد منطقه ای و بین المللی از بعد روانی و سپس انتقال این بعد روانی به بعد عملیاتی آن در چارچوب حل و فصل مسئله پرونده هسته ای و کاهش فشارهای ناشی بر تحریم ها بر جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.

کد مطلب 2071316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha